Kansainvälinen korkeakoululiikunnan päivä liikuttaa opiskelijoita 20.9

UNESCO:n ja Kansainvälisen opiskelijaurheiluliitto FISU:n julistamaa kansainvälistä korkeakoululiikunnan päivää (International Day of University Sport, IDUS) vietetään 20.9.2017. Historiassaan toinen korkeakoululiikunnan juhlapäivä saa myös Suomessa ansaitsemansa huomion. Päivän aikana järjestetään useita liikuntatapahtumia korkeakouluissa ympäri Suomen. Järjestäjinä toimivat opiskelijakunnat, ylioppilaskunnat, korkeakoulujen liikuntatoimet sekä opiskelijaurheiluseurat ja -yhdistykset.

IDUS:n tarkoituksena on nostaa tietoisuutta korkeakoululiikunnan merkityksestä korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnille ympäri maailman ja kerätä opiskelijat yhteisöllisiin tapahtumiin päivän aikana.

Suomen Olympiakomitea, Jyväskylän urheiluakatemia ja Jyväskylän yliopisto järjestävät lisäksi 20.9 valtakunnallisen korkea-asteen kaksoisuraseminaarin Jyväskylässä. Seminaarin teemana on hyvinvoiva tulevaisuuden urheilija. Alustusten, urheilijahaastattelujen ja paneelikeskustelun ohella tilaisuudessa palkitaan lukuvuoden 2016-17 opiskelijaurheilija sekä huomioidaan Almatyn ja Taipein kisojen universiadimitalisteja. Tilaisuus on osa kansainvälisen teemapäivän (International Day of University Sport) tapahtumasarjaa.

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU koordinoi päivän tapahtumia kansainvälisesti. FISU:n jäsen Suomessa on Opiskelijoiden Liikuntaliitto.

Päivän tapahtumia voi seurata sosiaalisessa mediassa hastagilla #idus

IDUS -tapahtumat Suomessa:

Helsinki, Vantaa: Metrosport 20.9 (Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA)
Jyväskylä: Ulkoilutapahtuma Jyväskylän Ladun majalla 19.9 (JYY ja JAMKO)
Kaksoisuraseminaari 20.9 (Suomen Olympiakomitea, Jyväskylän urheiluakatemia ja Jyväskylän yliopisto)
Kajaani: Syysillan SUP-retki 20.9 (KAMK Sports ja SUP-melonta Kajaani)
Kemi, Tornio: SportAppro 19.9 (Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKO, Lapin korkeakoululiikuntakonserni)
Lahti: Lahen liikunta- ja kulttuuri appro 20.9 (LAMK Sports, Lamk, Haaga-Helian liikunnanohjaajakoulutus ja Lamko)
Lappeenranta: Syksyn paintball 20.9 (Lappeenrannan teekkarireserviläiset)
Tampere: Lajikokeilu: Cable Wakeboarding 26.9 (UtaSport)
Turku: SportAppro Turku 20.9 (CampusSport Turku – Åbo)
Pori: StudentRUN Pori 11.9, Ulkopelipäivä 26.9 UCPorin opiskelijoille ja henkilökunnalle (Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry)
Rovaniemi: SportAppro 19.9, Hyvinvointimessut 20.9
Korkeakoulujen pesäpalloturnaus 21.9 (Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKO, Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY,Lapin korkeakoululiikuntakonserni)

Lisätietoja: Hilkka Pöyhönen, 0447800210, hilkka.poyhonen(a)oll.fi

www.fisu.net