Korkeakouluopiskelijat kisaavat elektronisessa urheilussa opiskelijoiden SM-titteleistä

Elektroninen urheilu on kasvattanut suosiotaan viime vuosina korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa. Pelaaja- ja harrastajamäärien kasvaessa myös tarve opiskelijoiden omille valtakunnalliselle elektronisen urheilun harraste-kilpailuille on syntynyt. Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa opiskelijoiden SM-kisat kahdessa e-urheilulajissa, Overwatchissa ja Hearthstonessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden muodostama peliyhteisö Gaming Barracks tuo elektronisen joukkueurheilun OSM-ohjelmaan Overwatchin muodossa. “Overwatch on nouseva peli elektronisen urheilun kentällä. Suomessakin on laaja ja aktiivinen pelaajakunta, josta suuri osa on korkeakouluopiskelijoita. Täytyyhän se nyt selvittää, mistä koulusta ne parhaat pelaajat löytyvät.” toteaa kilpailupäällikkö Topias Rantala GB:sta.

Aalto-yliopiston elektronisen urheilun yhdistys Aalto Gamers järjestää Hearthstonen OSM-kisat. Kilpailupäällikkö AG:n Matti Parkkila on turnauksesta innoissaan: ”Tavoitteenamme on tuoda elektronisen urheilun kulttuuria uudella tavalla opiskelijoille. Ilmaisella osallistumisella ja 3500€ palkintopotilla luomme korkeatasoisen turnauksen, joka motivoi yrittämään tosissaan.”

Elektronisen urheilun lisääminen OSM-kisojen tarjontaan oli odotettu uudistus. “Olemme Opiskelijoiden Liikuntaliitossa innoissamme siitä, että elektroninen urheilu saatiin nyt lisättyä kisaohjelmaamme. Elektroninen urheilu tuo paljon uusia harrastusmahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille ja uskomme näiden valtakunnallisten kisojen houkuttelevan yhä useamman opiskelijan mukaan kokeilemaan näitä lajeja sekä lähtemään mukaan niiden luomiin yhteisöihin.” kertoo OLL:n varapuheenjohtaja Juho Paavola.

Opiskelijoiden Hearthstonen SM-kisojen online-karsinnat järjestetään 23.9.2017 ja offline-lopputurnaus 4.11. Espoon Otaniemessä TietoHQ:ssä osoitteessa Keilalahdentie 2. Myös Opiskelijoiden Overwatchin SM-kisat ovat kaksivaiheiset: online-karsinta järjestetään lokakuussa ja lopputurnaus järjestetään offline-formaatissa 18.-19.11.2017 KinoKouvossa.

www.osmkisat.fi

www.facebook.com/osmkisat

Lisää elektronisesta urheilusta:
www.seul.fi

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Juho Paavola

varapuheenjohtaja
Opiskelijoiden Liikuntaliitto
+ 358 44 7800 215
juho.paavola@oll.fi