OLL hakee SELL Student Games 2020 -kisojen järjestäjää

Taustatietoa SELL-kisoista

SELL Student Games on kansainvälinen korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu urheilufestivaali. Ensimmäiset SELL-kisat järjestettiin jo vuonna 1923. Toisen maailmansodan seurauksena perinne katkesi vuosikymmeniksi kunnes vuonna 1998 aika oli taas kypsä tämän Suomen ja Baltian maiden yhteisen opiskelijaurheilufestivaalin henkiin herättämiselle. Nykyään toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna järjestettävät SELL-kisat ovat avoimet korkeakouluopiskelijoille ympäri maailman, mutta kisojen organisoinnista vastaavat vuorollaan SELL-maat eli Suomi, Viro (Eesti), Latvia ja Liettua. Kisoihin on osallistunut vuosittain yli 1600 osallistujaa noin 15:a eri maasta. Baltian maissa järjestettyihin kisoihin on Suomesta matkustanut yleensä parisen sataa opiskelijaa.

Edelliset Suomessa järjestetyt tapahtumat: vuonna 2016 Tampereella, Tampereen Teknillisen yliopiston opiskelijoiden urheiluseura TurVoKe ry:n järjestämänä, 2012 Espoossa (järjestämisvastuussa AYY/AaltoUS), vuonna 2008 Espoossa (TKY/ Polyteknikkojen Urheiluseura PUS) ja vuonna 2004 Tampereen teknillisellä yliopistolla Hervannassa (TTYY/Teekkareiden urheilu- ja voimailukerho TurVoKe).

SELL-kisojen tavoitteet

–  Järjestää opiskelijoiden oma kansainvälinen monilajitapahtuma, jossa osallistujat, valmentajat, yleisö, kutsuvieraat, tuomarit, vapaaehtoiset ja kisoja järjestävä organisaatio viihtyvät ja saavat positiivisia elämyksiä
– Toteuttaa teknisesti onnistuneet ja laadukkaat kisat
–  Lisätä lajin harrastajia ja liikkujia seuroissa
– Markkinoida opiskelija- ja/tai ylioppilaskuntaa, opiskelijaurheiluseuroja, kaupunkia ja sen korkeakoulua/korkeakouluja sekä yhteistyökumppaneita
–  Lisätä korkeakoululiikunnan tunnettuutta ja näkyvyyttä
–  Lisätä yhteisöllisyyttä ja vähentää liikkumattomuutta

SELL-kisat 2020 Suomessa – hakuaika 8.5.2017-5.10.2017

Vuonna 2020 on jälleen Suomen vuoro isännöidä SELL -kisoja. Opiskelijoiden Liikuntaliitto pyytää kisojen järjestämisestä kiinnostuneita tahoja olemaan yhteydessä OLL:oon. OLL käy alustavien yhteydenottojen pohjalta tarkentavat keskustelut kaikkien kiinnostuksensa ilmaisseiden kanssa.

Hakuasiakirjat lähetetään pyydettäessä. Lähetä pyyntö osoitteeseen: oll@oll.fi.

Lisätietoja antaa koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Jenny Söderman:
jenny.soderman(a)oll.fi
+358 44 7800 217