OLL vetoaa hallituksen puoliväliriiheen – laajentakaa Liikkuva Koulu -ohjelma aidosti myös korkeakouluihin!

OLL vetoaa, että hallituksen puolivälitarkastelussa huomioidaan Liikkuva koulu -ohjelman laajentaminen koko suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Tällä hetkellä ohjelma ei ole virallisesti laajentunut korkea-asteelle ja tähän tulee saada muutos.  Korkeakouluopiskelijat vaativat, että korkea-aste tulee asettaa aidosti samalle viivalle muiden koulutusasteiden kanssa Liikkuva koulu -ohjelman rahoituksesta päätettäessä.

“Tällä hetkellä vain kolmannes korkeakouluopiskelijoista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Lisäksi korkeakouluopiskelijoiden arkeen sisältyy YTHS:n tuoreen terveystutkimuksen mukaan keskimäärin jopa yli 10 tuntia istumista päivittäin. On välttämätöntä, että  Liikkuva koulu -ohjelman rahoitusta kohdistetaan myös korkeakouluopiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen”, linjaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Marjukka Mattila.

“Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi 4.4.2017, että Liikkuva Koulu -ohjelma laajenee myös varhaiskasvatukseen. Tämä on loistava askel kohti liikkumista tukevaa koulutuspolkua. Mikäli ohjelma laajenee myös korkeakouluihin, Suomeen muodostuu maailmanlaajuisesti tarkasteltuna ainutlaatuinen koulutusjärjestelmä, joka kannustaa fyysiseen aktiivisuuteen aina ensimmäisestä tarhapäivästä korkeakoulutuksen loppumetreille saakka”, päättää OLL:n puheenjohtaja Mattila.

 

Marjukka Mattila

Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja

marjukka.mattila@oll.fi

(+358) 44 780 0211