Opiskelijoiden SM-kisat

Opiskelijoiden SM-kisat ovat Suomen suurimpia opiskelijaliikuntatapahtumia, jotka on tarkoitettu kaikille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. OSMeissa kisataan usein kilpasarjan lisäksi hauskassa matalan kynnyksen rentosarjassa. Vuosittain näitä timanttisia kisoja järjestetään yli 20:ssa eri lajissa ja osallistujia on paljolti yli 2000. OLL:n jäsenjärjestöjen jäsenet ovat vakuutettuja kisojen aikana ja heille osallistumismaksukin on 50% edullisempaa. Valitse suosikkilajisi ja käännä kurssi kohti OSM-kisoja: www.osmkisat.fi 

Opiskelijoiden SM-kisat löytyvät sosiaalisesta mediasta:

osmkisat.fi

www.facebook.com/osmkisat

Seuraa hauskaa sisältöä myös Instastoryn ja Instagramin puolella: opiskelijoiden_liikuntaliitto

#osmkisat

Opiskelijoiden EM-kisat ja EUSA Universities Games

Opiskelijoiden SM-kisojen kilpasarjojen voittajat lunastavat legendaarisen Opiskelijoiden SM-kultamitalin ja tittelin lisäksi automaattisen edustusoikeuden lajinsa opiskelijoiden EM-kisoihin tai European Universities Games-monilajitapahtumaan (EUG). OSM-kisojen voitto tuo siis sinulle mahdollisuuden lähteä seuraavana vuonna edustamaan korkeakouluasi Eurooppaan!

Opiskelijoiden EM-kisojen järjestelyjä koordinoi Euroopan maiden opiskelijaliikuntajärjestö EUSA (European University Sport Association), jonka jäsen Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) on. OEM- ja European Universitites Games-kisoissa (EUG) joukkue edustaa ensisijaisesti omaa korkeakouluaan ja edustusoikeus on lajin OSM-kisojen kilpasarjan voittajilla.

OEM-kisoja järjestetään joka vuosi monessa eri lajissa. Joka toinen vuosi järjestetään EUG -tapahtuma, joka järjestetään suurena monilajitapahtumana. OEM- ja EUG-kisojen taso vaihtelee hieman vuosittain ja lajeittain. Vahvan korkeakoululiikunnan aseman johdosta monista Euroopan maista tulee opiskelijakisoihin kokonaisia joukkueita maan pääsarjatason pelaajia kyseisestä lajista.

Kukin maa voi lähettää OEM- ja EUG-kisoihin lähtökohtaisesti vain yhden joukkueen, joka usein on opiskelijoiden kansallinen mestari lajissa. Edustusoikeuden suomalaisjoukkueille myöntää Opiskelijoiden Liikuntaliitto. Niissä kisalajeissa, joissa järjestetään opiskelijoiden SM-kisoja, edustusoikeus määräytyy OSM-kilpasarjan voiton perusteella. Ellei lajissa järjestetä opiskelijoiden SM-kisoja, voi edustusoikeutta hakea hakemuksella: Edustushakulomake.doc Opiskelijoiden Liikuntaliitosta. Kisat on tarkoitettu korkeakoulujen tai urheiluakatemioiden joukkueille. Kaikkien joukkueen jäsenten tulee olla korkeakouluopiskelijoita ja iältään 18-30-vuotiaita. Joukkue on mahdollista kasata useammasta saman paikkakunnan korkeakoulusta.

EUSAn säännöt

Jos siis olet voittanut OSM -kisat, kannattaa katsoa EUSA:n nettisivuilta seuraavan vuoden EUC (European University Championships) tai EUG -kalenteri ja tarkistaa löytyykö laji kisaohjelmasta. Löydät OEM-kisoista lisätietoa täältä. Jos olet kiinnostunut OEM-tai EUG -kisohin lähtemisestä, ota yhteyttä OLL:n koulutus- ja tapahtumakoordinaattoriin!

Kannattaa kysyä omalta korkeakoulultasi, korkeakoululiikunnaltasi tai opiskelijakunnan-/ylioppilaskunnaltasi, tukevatko nämä tahot osallistumistasi Opiskelijoiden SM -kisoihin!

SELL Student Games

SELL Student Games on SELL-maiden Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan vuorovuosina järjestämät opiskelijaliikuntakarnevaalit! Korkeakouluopiskelijoiden kansainväliset ystävyyskisat järjestetään usein seuraavissa lajeissa: yleisurheilu, koripallo, minijalkapallo (7vs), voimanosto, judo, suunnistus, lentopallo, salibandy, uinti, pöytätennis ja sulkapallo. Vuonna 2018 kisat järjestetään Tartossa, Virossa: https://www.sellgames2018.com/

Suomen SELL-kisat järjestetään 2020 Lahdessa!