Opiskelijoiden SM-kisat on tarkoitettu kaikille Opiskelijoiden Liikuntaliiton jäsenille, jotka opiskelevat korkeakoulussa. OSM-kisoihin osallistuu vuosittain yli 2000 korkea-asteen opiskelijaa ympäri Suomen.

Tule mukaan järjestämään opiskelijoiden SM-kisat 2021!

Kokoa innokas tiimi ja järjestä lajisi opiskelijoiden SM -kisat. Kisoja on järjestetty viime vuosina muun muassa bingossa, futsalissa, jalkapallossa, lentopallossa, pesäpallossa, salibandyssa, pöytätenniksessä, frisbeegolfissa, ultimatessa, maratonissa, jääkiekossa, biljardissa, seikkailu-urheilussa, shakissa ja E-urheilulajeissa. Opiskelijoiden SM -kisojen järjestäjätahona voi ensisijaisesti toimia OLL:n jäsenjärjestö (opiskelijakunta/OLL:n jäsenylioppilaskunta) tai sen alayhdistys (esim. opiskelijoiden urheiluseura, ainejärjestö tai koulutusalajärjestö) tai korkeakoulun liikuntatoimi (esim. Unisport). Mikäli yksikään edellä mainituista tahoista ei ole hakenut tietyn lajin OSM -kisoja, voi OLL:n hallitus harkintansa mukaan myöntää järjestelyoikeuden muulle taholle (esim. OLL:oon kuulumattomalle ylioppilaskunnalle, lajiliitolle, urheiluseuralle tai liikunta-alan yritykselle). Tämän vuoden kisalistan voit katsoa täältä:
www.osmkisat.fi

Opiskelijoiden SM-statuksen myöntää Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallitus hakemusten perusteella. Tapahtuman päänimitys on opiskelijoiden (laji) SM-kisat. Viimevuosina kisojen sisällä on järjestetty myös lajikokeiluja ja muuta matalan kynnyksen liikuntaa.

Pyydämme halukkaita OSM -kisojen järjestäjiä tutustumaan liitteenä oleviin OSM-sääntöihin, OLL:n yhdenvertaisuussuunnitelmaan ja Ympäristövastuuohjelmaan sekä täyttämään liitteenä oleva hakulomake. Hakulomake sekä vapaamuotoisesti laadittu kevyt projektisuunnitelma on oltava perillä OLL:ssa viimeistään 27.10.2020 mennessä. Tämän jälkeen voit hakea kisoja, joille ei ole myönnetty järjestäjää haun aikana. Näissä tapauksissa nopein hakemus voittaa. Lomakkeet voi lähettää osoitteeseen: markku.rantahalvari(at)oll.fi.

OSM_hakulomake 2021

Kisajärjestäjänä saat ainutlaatuista kokemusta tapahtumanjärjestämisestä, verkostoidut samanhenkisten ihmisten kanssa ja vietät ikimuistoiset kisapäivät. OLL välittää kisojen pääjärjestäjille pyynnöstä todistukset OSM-kisojen järjestämisestä.

Jos hakijatahona on muu kuin OLL:n jäsenjärjestö tai jäsenjärjestön alainen järjestö/yhdistys tai korkeakoulun liikuntatoimi, tulee hakijatahon tarjota OSM -sarjaan opiskelija-alennusta, jotta OLL voi myöntää OSM –kisastatuksen.

Tykkää ja seuraa OSM -kisojen virallista FB-ryhmää osoitteessa:
https://www.facebook.com/osmkisat

OSM-kisasäännöt 
Yhdenvertaisuussuunnitelma
Ympäristövastuuohjelma