Opiskelijoiden EM-kisat (OEM) 

EUSA myöntää OEM-kisojen järjestelyoikeudet ja kisojen hakeminen tapahtuu aina kunkin maan opiskelijaliikuntajärjestön kautta. Opiskelijoiden EM-kisojen sekä EUSA Games-tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneet tahot voivat olla suoraan yhteydessä Opiskelijoiden Liikuntaliittoon. OLL vaikuttaa EUSA:n suuntaan myös uusien lajien tuomisesta kisakalenteriin yhdessä lajiliittojen kanssa. Tähän mennessä Suomessa on järjestetty yhdet futsalin OEM-kisat Tampereella vuonna 2011.

OLL koordinoi kotimaisten OEM-kisaosallistujien lähettämistä OEM-kisoihin. Kisoihin on edustusoikeutettuja ne joukkueet tai yksilöurheilijat, jotka ovat voittaneet lajinsa OSM-kisat vuonna 2019. Lisäksi yksittäiset urheilijat ja joukkueet voivat hakea OEM-osallistumisoikeutta OLL:n kautta.

 

EUSA GAMES 2020

Haku urheilijoille

Joukkuelajeihin hakemukset tulee lähettää 12.1.2020 mennessä. Myöhemmin on mahdollista ilmoittautua, mutta emme pysty takaamaan mahtumista kisasarjaan.

Yksilölajeihin hakemukset tulee lähettää 12.1., 12.2. tai 12.3. mennessä.  Suosittelen hakemusten lähettämistä 12.1. mennessä, koska maakohtainen ranking määritetään aina jokaisen portaan kohdalla ja viimeisessä portaassa 12.3. saat heikoimman rankingsijoituksen.

 

Lähetä hakemukset sähköpostilla markku.rantahalvari@oll.fi

 

Opiskelijoiden EM-kisat järjestetään joka toinen vuosi monilajitapahtuma EUSA Gamesien yhteydessä ja joka toinen vuosi yksittäisinä EM-kisoina. Vuonna 2020 on vuorossa EUSA Games. Kisoihin tulee osallistumaan noin 5000 urheilijaa ympäri Eurooppaa. Kisat ovat hieno mahdollisuus päästä testaamaan myös Euroopan huippu-urheilun tasoa, sillä niihin osallistuu paljon myös maajoukkuetason urheilijoita. Kisoissa edustetaan omaa korkeakoulua. Avoimen opiskelijat eivät voi osallistua kisoihin.

Paikka ja aika:

Belgrad Serbia 12-25.7.2020

 

Lajit:

Beach Volley

Futsal

Jalkapallo

Judo, myös paralajina

Karate

Koripallo

Koripallo 3×3

Käsipallo ja rantakäsipallo

Lentopallo

Potkunyrkkeily

Pöytätennis, myös paralajina

Shakki

Soutu

Sulkapallo

Suunnistus

Taekwondo

Tennis

Vesipallo

 

Hinta:

Ilmoittautumismaksu 30€

Osallistumismaksu 65€/päivä, sisältää majoituksen, ruokailut, kuljetuksen lentokentältä tai muilta asemilta, kuljetukset kisojen aikana, harjoitukset, kisojen aikaiset tapahtumat.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan panttimaksu, jonka saa takaisin, jos ei tule hyväksytyksi kisoihin. Loput kisamaksuista maksetaan muiden ilmoittautumisvaiheiden aikana. Myöhemmin lisää ilmoittautumisvaiheista.

Kisat ovat omakustanteiset. Rahallista tukea kisoihin osallistumiseen suosittelemme hakemaan korkeakoulultasi, korkeakoulun liikuntapalveluista, opiskelija- tai ylioppilaskunnaltasi. Tukiperiaatteet ovat hyvin kirjavia riippuen korkeakoulusta

 

Ilmoittautuminen kisoihin:

Opiskelijoiden Liikuntaliitto hyväksyy urheilijat kisoihin hakemusten pohjalta. Jokaiseen lajiin Suomella on yksi varma paikka, tämän lisäksi on mahdollista hakea useampaa joukkuetta tai urheilijaa samaan sarjaan. Tämän vuoksi asetamme hakijat järjestykseen ja toivomme, että saamme useamman edustajan kisoihin. Suurimmassa osassa yksilölajeista on paikkoja enemmän kuin yksi per sarja.

Opiskelijoiden SM-kisojen 2019 voittaja on ykkössijoitettu, sen jälkeen sijoitusjärjestys muodostuu samoin, kuin lajeissa joissa ei ole järjestetty OSM-kisoja vuonna 2019. Mikäli lajissa ei ole järjestetty OSM-kisoja, valinta suoritetaan yhdessä lajiliiton kanssa arvioiden urheilijan/joukkueen aiemmat näytöt ja mahdollisuudet menestyä kisoissa. Voit siis hakea, vaikka et olisi osallistunut OSM-kisoihin. On hyvä muistaa, että aina OSM-voittaja ei lähde kisoihin.

Ilmoittautumisten ensimmäinen deadline on 15.1.2020. Tämän jälkeen tulee vielä kaksi deadlinea, mutta ne aukeavat vain, jos sarjoissa on tilaa. Viimeinen niistä on 15.3.2020. Tämän vaiheen ilmoittautumisista hoitaa OLL. Toivomme hakemuksia kuitenkin jo 12.01.2020 mennessä, jotta voimme tehdä harkitut valinnat.

Tämän jälkeen kaikki loput ilmoittautumisvaiheet hoitaa joukkueen/urheilijan yhteyshenkilö. 15.4.2020 mennessä on kaikissa lajeissa ilmoitettava osallistujamäärä, eli urheilija, huoltaja, joukkueenjohtaja ja mahdolliset erotuomarit.

 

Yksilölliset ilmoittautumiset, jolloin joukkueen kaikki urheilijat/pelaajat/huoltajat jne. pitää yksilöidä 15.6.2020 mennessä. Samalla pitää ilmoittaa matkustussuunnitelma kuljetuksia varten.

 

Ikärajat:
Kisoihin osallistuvan tulee olla 17 vuotta täyttänyt ja vanhimmillaan kisavuonna 30 vuotta täyttävä.

Kisapaikalla koko kisajoukkueen johtajana toimii OLL:n edustaja. Hän on henkilö johon tulee olla yhteydessä ongelmatilanteissa ja tarvittaessa apua, jota ei itse pystytä ratkaisemaan.

 

Lisätietoa kisoista ja lajikohtaiset ohjeet ja säännöt tulevat sivulle: https://eug2020.eu/

Tutustu kisoihin myös Facebookissa

OLL tukee ja auttaa kaikessa ennen kisoja, kisojen aikana ja kisojen jälkeen. Ota siis yhteyttä, kun jokin asia mietityttää.

 

Hakemukset lähetettävä osoitteeseen markku.rantahalvari@oll.fi.

 

Joukkuelajeihin hakemukset tulee lähettää 12.1.2020 mennessä. Myöhemmin on mahdollista ilmoittautua, mutta emme pysty takaamaan mahtumista kisasarjaan.

Yksilölajeihin hakemukset tulee lähettää 12.1., 12.2. tai 12.3. mennessä.  Suosittelen hakemusten lähettämistä 12.1. mennessä, koska maakohtainen ranking määritetään aina jokaisen portaan kohdalla ja viimeisessä portaassa 12.3. saat heikoimman rankingsijoituksen.

HAKULOMAKE -> Edustushakulomake EUSA Games 2020

Kisasivut ->EUSA GAMES 2020

Lisätietoja:
Tapahtuma- ja koulutuskoordinaattori Markku Rantahalvari,
markku.rantahalvari@oll.fi,
+358 44 7800 217