Hei sinä liikuntatuutoroinnin järjestämisestä kiinnostunut,

 

Tervetuloa mukaan Liikuntatuutorointipäivään 11.2.2020!

Työskenteletkö liikuntatuutoroinnin parissa toimintaa koordinoiden ja tuutoreita kouluttaen? Vai eikö teidän korkeakoulussanne ole vielä liikuntatuutorointia ja haluaisit polkaista sen käyntiin? Jos vastasit toiseen kysymyksistä kyllä, tämä tapahtuma on sinua varten!

Liikuntatuutorointi on ollut todellinen menestys, sillä käytäntö on levinnyt yli 20 paikkakunnalle. Nyt sinulla on mahdollisuus viettää koko päivä muiden liikuntatuutoroinnin parissa toimivien kanssa oppien uutta omaan korkeakouluusi vietäväksi. 

Valtakunnallinen liikuntatuutoroinnin koulutus järjestetään:

Tiistaina 11.2. kello 9.30–16 (aamukahvit alkaen 9.00)

Helsingissä OLL:n toimistossa, osoitteessa Lapinrinne 2.

Päivän ohjelmassa käydään läpi liikuntatuutoroinnin perusraameja sekä jaetaan kokemuksia ja hyviä käytäntöjä osallistujien kesken.  Lisäksi keskitytään yhdessä ratkaisemaan liitu-toiminnan ajankohtaisia haasteita. 

Tapahtuma järjestetään suomen kielellä. Mikäli ilmoittautuneita on vähemmän kuin 8 hlö, tapahtuma peruutetaan.

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 27.1.2019 täällä.

Osallistumismaksu on OLL:n jäsenille ja yhteistoimintajäsenille 40 €/hlö ja muille 80 €/hlö (sis. ohjelman, lounaan ja kahvit). Jos olet ylioppilas- tai opiskelijakuntasi hallituksen jäsenenä osallistumassa OLL:n sektoritapaamiseen 12.-13.2., maksuun sisältyy myös hotellimajoitus Helsingissä 11.2-12.2. väliselle yölle. OLL korvaa matkakuluja valtion matkustusohjesäännön mukaan yli 20 euron omavastuuosuuden ylittävältä osalta tällä lomakkeella

Huom! Liikuntatuutorointipäivään on mahdollista osallistua myös etänä verkkoyhteyden avulla. Linkki osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää tai toiveita tapaamisen ohjelmaan, ole rohkeasti yhteydessä! (anniliina.ikonen@oll.fi / +358 44 780 0219)

 

Mikä ihmeen liikuntatuutorointi?

Liikuntatuutoroinnin tarkoituksena on toimia vertaistukena liikuntaharrastuksen aloittamisessa tai jatkamisessa. Usein opintojen aloittamiseen liittyy muutto uudelle paikkakunnalle ja opiskelijan arki mahdollisine liikuntarutiineineen muuttuu merkittävästi. Liikuntatuutorit ovat vertaisliikuttajia eli muita opiskelijoita, jotka kannustavat ja innostavat löytämään liikunnan riemun opintojen ohelle.

Liikuntatuutorointia on kehitetty OKM:n hanketuella ensin Oulun korkeakoululiikunnassa ja viime vuosina valtakunnallistettu OLL:n tuella. Tällä hetkellä liikuntatuutoreita on satoja yli 20 korkeakoulussa ympäri Suomen. Liikuntatuutorointimallia on myös sovellettu eri tavoin. Esimerkiksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa toimii hyvinvointitutoreita ja Mikkelissä harrastetutorit opastavat opiskelijoita liikunnan ja muiden harrastusten pariin järjestämällä harrasteryhmiä.

Lisätietoja liikuntatuutoroinnista löytyy esim. OLL:n nettisivuilta osoitteesta www.oll.fi/liikuntatuutorointi.

OLL:n tuki liikuntatuutoroinnin kehittämiseen

OLL:n hanke liikuntatuutoroinnin valtakunnallisessa kehittämisessä päättyi vuonna 2014. Nykyään kohdistamme maksutonta koulutusapua erityisesti niille paikkakunnille, joissa liikuntatuutorointi on vasta käynnistymässä. Muilla paikkakunnilla voimme järjestää tilauskoulutuksia 150 €:n hintaan. Myös kaikille avoin valtakunnallinen liikuntatuutorointipäivä pyritään vastaisuudessakin järjestämään kerran vuodessa.

Jos teillä on mitään kysyttävää liikuntatuutorointiin liittyen tai kaipaatte apua mallin kehittämisessä omassa korkeakoulussanne, olkaa yhteyksissä OLL:n korkeakoululiikunnan asiantuntijaan Anni Liinaan (anniliina.ikonen@oll.fi tai 044 7800 219).

Materiaalia liikuntatuutoroinnin tueksi

OLL:n nettisivuilta (www.oll.fi/liikuntatuutorointi) ja GoogleDrive-pohjaisesta korkeakoululiikunnan tietopankista löytyy myös materiaalia liikuntatuutoroinnin kehittämiseen: saatavilla on esimerkiksi liikuntatuutoroinnin järjestäjän opas ja liikuntatuutorin opas.


Liikuntatuutori -haalarimerkit

Haalarimerkit on tarkoitettu pieneksi palkkioksi liikuntatuutoreille heidän arvokkaasta työstään. Jos kaipaatte merkkejä, laittakaa meille viestiä sähköpostitse niin lähetämme niitä teille.