OLL kehittämässä arvo-ja hyväksyntäpohjaista liikunnan edistämistä korkea-asteelle

Monille meistä vähäinen liikkuminen aiheuttaa syyllisyyttä ja monia muita kielteisiä tunteita. Liikunnan lisäämisen kaltainen elämäntapamuutos tuntuu jatkuvalta kamppailulta omaa itseä ja olosuhteita vastaan. Turhauttavaksi käyvä sisäinen taistelu tekee liikunnasta entistä vähemmän houkuttelevaa. Eihän sen näin pitäisi olla!

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on tänä keväänä yhdessä pääkaupunkiseudun Zone-liikuntapalvelujen kanssa pilotoinut uudenlaista arvo- ja hyväksyntäpohjaista liikuntaneuvonnan palvelua. Siinä opiskelijan tueksi tarjotaan harjoitteita, joiden avulla liikunnan lisäämiseen otetaan armollinen, hyväksyvä ja omiin arvoihin pohjautuva ajattelutapa. Parhaimmillaan tämä johtaa siihen, että liikuntaa estävät tunteet ja ajatukset (esimerkiksi vahingollinen ajatus siitä, että jos liikunta ei ole tarpeeksi rasittavaa ja pitkäkestoista, sitä ei kannata tehdä) tuodaan näkyviksi ja niitä työstetään yhdessä ammattilaisen kanssa siten, että ne eivät vaikuttaisi omaan toimintaan.  

Kolme ja puoli kuukautta kestänyt neuvontajakso  antoi paljon tietoa lähestymistavan soveltuvuudesta korkeakouluopiskelijoiden kontekstiin. Vastaanotto asiakkaiden joukossa  oli hyvin myönteinen: 92 % asiakkaista koki, että palvelun sisältö vastasi toiveita joko melko tai erittäin hyvin.

OLL jatkaa vuoden 2019 ajan toimintamallin kehittämistä ja siihen toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi korkeakoululiikunnan kehittämisestä kiinnostunutta väkeä. Kerromme mielellämme lisää pilotin tuloksista, oivalluksista ja nyt alkavasta jatkokehitystyöstä – älä epäröi ottaa yhteyttä!

 

Lisätiedot:

Korkeakoululiikunnan asiantuntija Anni Liina Ikonen: anniliina.ikonen@oll.fi, +35844 7800 219