OLL sai hallitusneuvottelijat liikkeelle

 

Tapahtumakoordinaattorimme Markku ja korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi jakoivat hallitusneuvottelijoille energiageelejä Säätytalon nurkalla.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto osallistui keskiviikkona 15.5.2019  Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin järjestämään opiskelijoiden hallitusohjelmapäivystykseen. OLL oli vahvasti näkyvillä koko päivän ajan, tuoden näkyvästi esiin omia hallitusohjelmatavoitteitaan. Säätytalon edustalta pystyikin bongaamaan #liikkuvaopiskeluNYT -banderollin, joka oli muistuttamassa hallitusneuvottelijoita halustamme laajentaa Liikkuva opiskelu -ohjelma aidosti myös korkeakouluihin.

 

“Edellisen hallituksen kärkihanke, Liikkuva koulu -ohjelma, oli hyvin onnistunut ja sai peruskoulut huomioimaan liikunnallisuuden merkityksen koulumaailmassa. Tulevan hallituksen tulee jatkaa siitä, mihin edellisellä hallituskaudella jäätiin. Liikkuva opiskelu -ohjelma tulee laajentaa aidosti korkea-asteelle, jotta korkeakoulut pystyvät tukemaan opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta”, vaatii Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtaja Harri Nurmi.

 

OLL ei kuitenkaan tyytynyt näkymään ainoastaan banderollin muodossa, vaan päätti avustaa hallitusneuvot-telijoiden jaksamista voimia vievien neuvottelujen keskellä. Liiton väki jakoi Säätytalon edustalla neuvot-telijoille energiageelejä edistääkseen heidän jaksamistaan tiukoissa ja pitkissä neuvotteluissa. Mukaansa neuvottelijat saivat myös OLL:n hallitusohjelmatavoitteet. Oman energiageelinsä sai myös Antti Rinne.

 

OLL:n ruutuhyppely keräsi osallistujia myös hallitusohjelmaneuvottelijoista.

Energiageelien lisäksi virkeyttä tarjosivat OLL:n järjestämät taukojumpat, joiden ohessa neuvottelijat pääsivät hyppimään #perseetpenkistä -ruutuhyppelyn parissa. Päivän aikana useampi neuvottelija tulikin juttelemaan kanssamme liikunnasta ja sen merkityksestä. Yleisesti ottaen tavoitteidemme vastaanotto oli erittäin myönteinen.

 

“Kevään aikana on käynyt ilmi, että kaikki puolueet ovat liikunnan edistämisen puolella. Kyseessä on kuitenkin priorisointikysymys: liikunta tahtoo jäädä muiden asioiden jalkoihin, kun asioita ruvetaan katsomaan talouden näkökulmasta. Nyt on kuitenkin neuvottelijoiden mahdollisuus siirtyä sanoista tekoihin. Toivottavasti voimmekin nähdä liikunnan edistämiseen tähtääviä kirjauksia tulevassa hallitusohjelmassa”, jatkaa varapuheenjohtaja Nurmi.

 

Lisätietoja:

 

Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala, jussi.ansala@oll.fi, +358 44 780 0214

OLL:n varapuheenjohtaja Harri Nurmi, harri.nurmi@oll.fi, +358447800215