Vuoden Liekehtijäksi 2013 valittiin jyväskyläläisen opiskelijaurheiluseuran, Liikunnan Riemun Eemeli Jokinen. Opiskelijaliikunta.fi-Facebook-sivuilla sekä Opiskelijoiden SM-kisasivuilla käydyssä ”tykkää”-äänestyksessä Emppu sai jopa yli 80 tykkäystä! Seuran puheenjohtaja 2013 esitteli Eemeliä näin:

”Ehdotan Liekehtijäksi 2013 Riemun pientä suurta miestä Eemeli Jokista. Emppu on siis Riemun kahden ensimmäisen hallituksen puheenjohtaja ja Riemua edeltäneen Liikunnan futisjengin FC Liikunnan pitkäaikainen puuhamies. Tällä kaudella Hän otti myös entistä enemmän vastuuta Riemun miesten futsaljoukkueen valmentamisesta, eikä tämä pelaaja-valmentaja ole vähäisin syy siihen, että Riemun futsalistit pelaavat ensi kaudella futsal-liigaa. Ympyrä sulkeutuikin upealla tavalla Riemun nousukarsinnoissa porilaista FC Jazzia vastaan, kun Emppu iski toisessa osaottelussa ratkaisevan tasoitusmaalin, jonka kautta päästiin jatkoajalle ja rankkareille, missä nousu varmistui. Empun idea oli myös hakea Liikunnan juhlavuoden kunniaksi ennen kuulumattomat kuuden lajin OSM-kisat Jyväskylään. OSM-kisojen järjestelyihin ja muihin talkoisiin tänä lukuvuonna Hän käytti tunteja suunnilleen saman verran, kuin pian päättyviin liikuntatieteiden maisterin opintoihin viidessä vuodessa. Kaikkein parasta tässä veljessä on se, että joukkueen ja seuran eteen tehdyt tunnit eivät näy missään ja Hän on aina kovalla asenteella ja hyvällä huumorilla mukana. Empulla on intoa, sydäntä ja halua kokea ja jakaa liikunnan riemua!

Ai niin ja kävihän Hän myös maalaamassa ratkaisuosuman OSM-finaalissa Åbo Akademia vastaan. Lopuksi vielä muuan riemulaisen fb-tilapäivitys Riemun täyteisen lukuvuoden ja OSM-futiksen finaalin jälkeen, joka siis liittyy kaikkeen muuhunkin, kuin pelkästään pelikentällä tehtyihin suorituksiin: ”Eemeli. Teit saman tempun kuin niin monesti aiemminkin. Teit sen eilen turnauksen avausottelussa ja juuri päättyneessä finaalissa. Otit joukkueen reppuselkääsi ja johdatit sen taas eurokentille. Voittomaali. Voittamisen kulttuuri. Tällä päivämäärällä valmistumisesi on evätty. Syy: tiedät sen itse. Olet päällikkö. Onnittelut.”

-Jonne Silonsaari, Liikunnan Riemu, Jyväskylän yliopisto

 

Riemu - Zenith 21.10.2012