Ponnahduslauta tulevaisuuteen – Elä se, koe se!

On se aika vuodesta, kun syksyn lehdet putoilevat puiden oksilta ja sitä miettii, että mihin sitä oikein on taas yhden vuoden elämästään käyttänyt. Ikävuosimittari raksuttaa kovaa vauhtia ja käännähtää pian taas narahtaen vuodella eteenpäin. On aika palata ajassa taaksepäin ja käydä läpi niitä arvoja, asenteita ja ajatuksia joiden ympärillä elämä on pyörinyt intensiivisesti kuluneen vuoden ajan.

Vuosi Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajistossa on eräänlainen aktiivitoimijan kiihdytyskaista. On hyvin hämmentävää huomata, kuinka paljon yksi vuosi voi pitää sisällään uutta. Uusia ihmisiä, uusia suhteita, uusia kokemuksia. Sitä kun toimii aktiivisesti vuodesta toiseen asioiden edistämiseksi siellä ja täällä, vuodet vierivät vauhdilla ja toiminnan täyteisinä eteenpäin. Jokainen vuosi tuntuu aina edellistä kokemuksellisemmalta ja sitä miettii, että voiko tästä enää meno kiihtyä. Vaikka vauhti kiihtyykin liittohallitusvuoden aikana, niin samanhenkisessä seurassa vauhti kiihdytyskaistalla tuntuu yllättävän hyvältä.

Vuosi hallituksessa pitää sisällään paljon suunnittelua, valmistelua, tapaamisia ja edustamisia. Verkostot kasvavat ja työtä tehdään suuremman yhteisen hyvän eteen. Vaikka vuoden kestävä keikka viekin hieman aikaa ja ajatusta totutusta elämästä, on se kaikki täysin sen arvoista. Kaiken kaikkeaan parasta hallitusvuodessa on sen sisältämän näköalapaikan ja työympäristön luoma avartava ja kasvattava kokemus. Vuosi liitossa antaa mahdollisuuden vaikuttaa hyvien asioiden toteutumiseen, mutta samalla se avaa ovia myös vaikuttajan omaan tulevaisuuteen. Opiskelijoiden Liikuntaliitossa toteutuu vanha sanonta: ”Kun tekee hyvää, saa hyvää”.

Tahdon antaa kannustimen jokaisen lukijan elämään. Etsikää itsellenne ympäristö, jossa voitte elää elämäänne omien intohimojenne kautta ja samalla kannustaa ympärillänne olevia ihmisiä löytämään omat intohimon kohteensa. Intohimoistaan puhuminen ja työn tekeminen niiden arvojen ja asenteiden puolesta joita omassa elämässään edustaa on elämää parhaimmillaan.

Jos luulet kokevasi vähänkään paloa työn tekemiselle paremmin voivan tulevaisuuden puolesta ja vieläpä huippuammattilaisten ympäröimänä, hae hallitukseen. Elä se, koe se ja haali sieltä itsellesi kaikki elämänkoulun rikkaudet. Opiskelijoiden Liikuntaliitto tulee saamaan sinulta paljon, mutta se tulee myös antamaan sinulle enemmän kuin osaat odottaa.

Otto Takala, varapuheenjohtaja
Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry