Soile Koski-Aho Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi 2018

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) puheenjohtajaksi vuodelle 2018 on valittu Soile Koski-Aho Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta.

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä kokoontunut OLL:n liittokokous valitsi perjantaina hallituksen johtamaan liiton toimintaa vuonna 2018. Hallituksessa toimivat puheenjohtaja Soile Koski-Ahon ohella varapuheenjohtajat Outi Häkkinen (Metka) ja Antti Pollari (HYY) sekä hallituksen jäsen Hanna Savander (Jyväskylän yliopisto).

”Haluan kiittää liittokokousta minulle antamastaan luottanuksenosoituksesta. Odotan innolla tulevia haasteita ja sitä että pääsen työskentelemään tulevan OLL-tiimin kanssa.”, Koski-Aho toteaa.

Liittokokous hyväksyi OLL:n toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018. Toimintasuunnitelman kärkinä ovat valmistautuminen vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, palvelumuotoiluprojekti ja uusien korkeakoululiikunnan suositusten toteuttamisen tukeminen.

Liittokokous antoi myös yhteisen kannanoton, jossa vaaditaan korkeakoulujen lakisääteiseksi tehtäväksi määriteltäisiin korkeakoululiikunnan toteuttaminen korkeakoululiikunnan suositusten mukaisesti.

Liittokokouspuheen piti Liikkuva koulu -ohjelman ohjelmajohtaja Antti Blom. Blom kertoi Liikkuvan koulun kasvusta vuodesta 2010 pienestä kokeilusta nykytilaan, jossa Liikkuvia kouluja on yli 80% kaikista kouluista. Blom kannusti myös korkeakouluja liikunnallistamaan opiskelupäiviä  ja toivoi, että jatkossa myös korkeakoulut voisivat olla virallinen osa Liikkuva koulu -ohjelmaa.

Liittokokouksessa luovutettiin OLL-malja Turun CampusSportille. CampusSport on parin viime vuoden aikana laajentanut paikkakunnan liikuntapalvelut yhteisiksi kaikille paikkakunnan korkeakouluopiskelijoille, kehittänyt liikuntatapahtumakonseptin, jota on benchmarkattu useissa muissa korkeakouluissa sekä tehnyt uraa uurtavaa työtä opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi opiskelupäivien aikana. Vuoden Liekehtijä -palkinto luovutettiin Niko Lehdelle, joka on liekehtinyt ammattikorkeakoulunsa opiskelijakunnan toisena liikuntavastaavana ja hän on kehittänyt liikuntatoimintaa ammattikorkeakoulussa valtavasti. Hän on osaltaan rakentanut liikuntakokonaisuutta ja -kulttuuria monipuolisesti sekä toiminut oleellisena tekijänä silloin, kun opiskelijakunta on neuvotellut korkeakoulun liikuntapalveluiden järjestämisestä.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto onnittelee lämpimästi uutta hallitusta ja kiittää kaikkia liittokokoukseen osallistuneita!

 

OPISKELIJOIDEN LIIKUNTALIITTO RY – OLL

 

Marjukka Mattila

puheenjohtaja

 

Hilkka Pöyhönen

Pääsihteeri

 

Lisätietoja:

OLL:n puheenjohtaja 2017, Marjukka Mattila, 044 7800 211

OLL:n puheenjohtaja 2018, Soile Koski-Aho