IDUS-dagen är här igen, kom ihåg att anmäla ditt evenemang till oss

Den världsomfattande festdagen för studentidrott är snart här igen! Den internationella dagen för högskolemotion och -idrott (International Day of University Sport, IDUS), som koordineras av det internationella studentidrottsförbundet FISU och stöds av Unesco, är ägnad åt studentidrotten. Den 20 september firas IDUS-dagen för fjärde gången. Varje högskolegemenskap eller enskild studerande kan delta i temadagen genom att arrangera sitt eget studentidrottsevenemang. Evenemanget kan antingen vara ett litet jippo, ett större evenemang eller en gemensam start på en joggingtur. Det viktigaste är inte hur stort evenemanget är utan studentidrottens glädje.

I Finland koordinerar Studerandenas Idrottsförbund (OLL) IDUS-evenemangen. Senast nu lönar det sig att börja planera ett eget evenemang! Gör så här för att få synlighet för ditt evenemang:

– anmäl ditt IDUS-evenemang (vad, var, när, arrangör, länk till evenemanget) till oss på adressen oll@oll.fi. Var snabb: de evenemang som anmäls till OLL senast den 4 september publiceras i vårt officiella pressmeddelande om IDUS-dagen. Du kan också anmäla ditt IDUS-evenemang till oss senare. I så fall försöker vi göra reklam för evenemanget i OLL:s kanaler på sociala medier. 

– skapa ett Facebook-evenemang och dela det med FISU: https://www.facebook.com/events/652839658555000/ 

– använd den officiella hashtaggen för IDUS-dagen #LetsIDUS när du kommunicerar om ditt evenemang


Här hittar du mer information om evenemanget (på engelska): https://www.fisu.net/education/international-day-of-university-sport