OLL:S FÖRBUNDSMÖTE TILL OLYMPISKA KOMMITTÉN: HÅLL ERA LÖFTEN!

Studerandenas Idrottsförbunds förbundsmöte kräver att den nya Olympiska kommittén fokuserar på att samla hela idrottsfältet och få hela Finland att röra på sig. Det är inte hållbart om den offentliga debatten i framtiden handlar endast om olympiska medaljer och finansieringen av elitidrott.

Det olympiska idealets mål ”är att utveckla en livsstil där glädjen ligger i att försöka” – inte i framgång. En verksamhet som välkomnar barn, unga, vuxna och alla som rör på sig är ett löfte som ingår i framgångsplanen för motion och idrott – ett löfte som även Olympiska kommittén måste betona och framhålla, även om media törstar efter internationella berättelser om ära och framgång.

Det är bara tre år sedan OLL:s förbundsmöte riktade en vädjan till Valo om att Valo skulle ta en stark roll i att främja fysisk aktivitet. Om tre veckor håller den nya Olympiska kommittén sitt första årsmöte. Där fattas beslut om verksamhetsplanen för Finlands 100-årsjubileumsår och studerande som samlats till förbundsmöte vädjar än en gång: Medlemmar i Olympiska kommittén: Låt oss tillsammans se till att utvecklingen, som nu tagit fart i Valo, fortsätter!

Studerandenas Idrottsförbund samlades till förbundsmöte 3–4.11 på Finlands idrottsinstitut i Vierumäki.

STUDERANDENAS IDROTTSFÖRBUND RF

Bennie Wardi Hanna Laakso
ordförande generalsekreterare

Mer information:
Bennie Wardi
Ordförande
Studerandenas Idrottsförbund
tfn 044 7800 211