Hur ändrades OLL:s hemsida?
Vi förnyade vår webbplats och uppmärksammade särskilt tillgängligheten. Vad innebär tillgänglighet och vad ändrades på webbplatsen?
Hur har OLL:s webbplats förnyats, Hannasofia Hardwick, OLL:s sakkunniga inom kommunikationen?
Vi har grundligt förnyat vår webbplats, från den visuella identiteten till innehållet och hur menyn är strukturerad. Målet med webbplatsreformen är att bättre tjäna medlemmars och andra intressenters behov, alltså erbjuda nyttig information i rätt form och på rätt ställe. Som exempel på förnyade elementer har vi Högskolan i rörelse-databankens egen sida, en separat utbildningskalender och ett mötesregister för ökad öppenhet.
Vi startade med projektet i början av året med att begrunda våra medlemmars behov: hurdan information de söker på vår webbplats, hurdant innehåll webbplatsen borde ha och var innehållet ska finnas i sidhierarkin. Både medlemmar i våra medlemsorganisationer och representanter från intressegrupper var med i planeringen, så lösningarna inte förblev kvalificerade gissningar. Vi samarbetade hela tiden nära med Avoine, som genomförde webbplatsreformen. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet!
Vad betyder webbplatsens ’tillgänglighet’?
Målet med tillgänglighet av webbplatsen är att vem som helst kan lätt använda webbplatsen, oavsett funktionsnedsättning eller hinder. Det här innebär till exempel möjlighet att läsa innehållet med hjälp av en skärmläsare, navigering endast med ett tangentbord, tillräcklig färgkontrast mellan text och bakgrund, samt innehåll som strukturerats på ett tydligt och ändamålsenligt sätt.
På vilka språk finns webbplatsen?
Vår nya webbplats finns på tre språk; finska, svenska och engelska. De flesta av de permanenta sidorna har publicerats på finska och svenska. Vad gäller den engelska språkversionen har vi satsat särskilt på innehåll för studerande.
Vad gör du om du upptäcker fel eller oklar kommunikation på webbplatsen?
Ge oss besked om eventuella brister via blanketten på vår webbplats. Vi åtgärdar bristerna så snabbt som möjligt.
Du kanske också är intresserad av
-
Hej studentidrottsförening, ansök om utvecklingsstöd för föreningsverksamhet!
Publicerat:Utvecklingsstödet för föreningsverksamheten (föreningsstöd) är avsett att ge barn och unga fler motions- och idrottsmöjligheter samt att utveckla mångsidig organiserad idrott och motion. Föreningsstödet beviljas av Undervisnings- och kulturministeriet (UKM).
Läs mer om artikeln: Hej studentidrottsförening, ansök om utvecklingsstöd för föreningsverksamhet!
-
En utmaning från FISU Forum: förbättra likabehandlingen inom studerandeidrotten
Publicerat:Studerandeidrottens internationella storevenemang FISU Forum ordnades i slutet av augusti i Zagreb i Kroatien. Finland och Studerandenas Idrottsförbund representerades vid evenemanget av Tia Saharinen, som studerar hälsofrämjande och agerar som studerandeambassadör för FISU, samt förbundets kommunikationschef Niko Peltokangas.
Läs mer om artikeln: En utmaning från FISU Forum: förbättra likabehandlingen inom studerandeidrotten
-
Vi söker en studentrepresentant till den internationella akademin för idrottledning
Publicerat:Den internationella paraplyorganisationen för studentidrott FISU utlyser en ansökan om nationella representanter för FISU Volunteer Leaders Academy för år 2024. Syftet med akademin är att erbjuda studerande en internationell kanal för att utveckla sig som ledare och att förbättra möjligheter till studentidrott både i Finland och internationellt.
Dela denna sida
Sidan senast uppdaterad 30.10.2020