Lausunnot ja kannanotot
Tälle sivulle olemme koonneet viime vuosien aikana tekemämme lausunnot ja kannanotot.
Selaa dokumentteja vuosittain
-
OLL:n liittokokous: #Metoo #SportsToo #StopNyt, mitä näitä nyt on — Häirintään liikunnassa ja urheilussa on puututtava!
Liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen tulee olla kaikille turvallista. Opiskelijoiden Liikuntaliiton liittokokous vaatii, että urheilussa ja liikunnassa tapahtuvaan ja kiusallisen yleiseen seksuaaliseen häirintään puututaan aina. Opiskelijaurheilu- ja urheilumaailmasta laajemminkin uupuvat niin konkreettiset keinot kuin yhteinen tahtotila häirinnän kitkemiseksi. Näistä puutteista kipeänä osoituksena on kesän tapahtumat Coimbrassa järjestetyissä korkeakouluopiskelijoiden EM-kilpailuissa.
-
OLL:n lausunto Sivistyvaliokunnalle opiskeluterveydenhuoltolaista
Asia: HE 145/2018 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi
-
OLL: Korkeakouluopiskelijat välttämätöntä hyväksyä mukaan Liikkuva opiskelu -ohjelmaan!
Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) vaatii, että korkeakoulut ja niiden 300 000 opiskelijaa hyväksytään mukaan Liikkuva opiskelu -ohjelmaan. Jotta Liikkuva opiskelu -ohjelma voi onnistua, on korkeakouluopiskelu välttämätöntä huomioida ohjelmassa.
-
OLL: Yhdenvertainen terveydenhuolto tarvitsee rinnalleen yhdenvertaiset liikuntapalvelut
Kesäkuinen puoluekokousväki, kansanedustajat ja ehdokkaat, korkeakoulujen johto, Opiskelijoiden Liikuntaliitolla on teille kysymys: kuulostaako 8,2 miljoonaa euroa suurelta panostukselta 270 000 ihmisen liikuntapalveluihin?
-
OLL mukana vaatimassa translain uudistamista
OLL yhtyy Setan ja Trasekin näkemykseen että translain uudistaminen on välttämätön ihmisoikeuksien toteutumiselle.
-
OLL: Korkeakouluille suositukset istumisen vähentämiseen – opiskelijat istuvat nykyisellään hurjia tuntimääriä
Tänään (1.3.2018) julkaistut uudistuneet valtakunnalliset Korkeakoululiikunnan suositukset edellyttävät, että korkeakoulujen tila- ja sisustusratkaisuja sekä toimintakulttuuria muutetaan opiskelijoiden istumisen vähentämistä tukevaksi. Nykyisellään korkeakouluopiskelijoille kertyy tutkimusten mukaan (mm. YTHS:n KOTT2016) terveydelle vaarallisia määriä päivittäistä istumisaikaa.
Sivua päivitetty viimeksi 22.9.2020