Jussi Ansala: Viisi näkökulmaa parempaan korkeakoululiikuntaan
Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala eritteli 1. lokakuuta SeAMK Sports -seminaarissa paremman korkeakoululiikunnan aineksia.
Jussi tarkasteli paremmuutta viidestä näkökulmasta:
1. Korkeakoululiikunnalla on paremmat perustelut, sillä sen merkitys on kasvanut korkeakouluopiskelijoiden määrän kasvaessa. Samaan aikaan opiskelijat eivät kuitenkaan liiku terveytensä kannalta riittävästi ja päivittäistä istumista kertyy liian paljon.
2. Korkeakoululiikunta on paremmin tunnistettu, kun on säädetty korkeakouluja koskevia lakeja ja asetuksia.
3. Valtion myöntämät kehittämisavustukset ovat korkeakoululiikunnan kehittämisen parempia tukitoimia. Niiden avulla on perustettu useita uusia korkeakoululiikuntoja.
4. Korkeakoululiikunnan parempi kattavuus on kirjattu korkeakoululiikunnan suosituksiin, joissa määritellään muun muassa tarvittavat henkilöstöresurssit. Suositukset tähtäävät siihen, ettö koko korkeakouluympäristö ja sen toimintakulttuuri tukevat korkeakouluyhteisön arjen fyysisen aktiivisuuden ylläpitoa ja edistämistä Suomen kaikissa korkeakouluissa.
5. Esimerkkejä korkeakoululiikunnan paremmista toteutuksista on useita: Korkeakoulujen lähelle on rakennettu lähiliikuntapaikkoja ja ulkokuntosaleja. Hankeavustusten turvin on rakennettu korkeakoululiikunnan kokonaisuuksia, jotka palvelevat niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa. Liikuntapalvelujen vakiintuessa toimintaa ollaan myös laajentamassa koko opiskelupäivää liikunnallistavaan suuntaan.
Sinua voisi kiinnostaa myös
-
Heikentynyt opiskelukyky uhkaa tulevaisuuden työkykyä – ratkaisut löytyvät opinto-ohjauksesta ja fyysisestä aktiivisuudesta
Julkaistu: -
Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen
Julkaistu:Opiskelijoiden ongelmat jäävät pärjäämisnarratiivin peittoon ja se on nuoruuden syy, kirjoittaa OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas. Liitto kampanjoi eduskuntavaaleissa sen puolesta, että opiskelijat tunnistetaan omana ryhmänään liikkumisen edistämisen lainsäädännössä.
Lue lisää artikkelista: Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen
-
Kansalaistorilla 22.2. kisataan päättäjien ja korkeakoululiikunnan edustajien välillä
Julkaistu:Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -eduskuntavaalikampanja avataan yhteisellä tempauksella 22. helmikuuta klo 14, jolloin opiskelu- ja työpäivää tauotetaan 54 minuutin ajan liikkumisen merkeissä. Helsingin Kansalaistorilla päästään sekä liikkumaan yhdessä että seuraamaan päättäjiä ja korkeakoululiikuntaa edustavien joukkueiden välistä kisailua.
Sivua päivitetty viimeksi 8.10.2021