Kotiin tuomisina yksi mitali ja paljon hienoja hetkiä

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Opiskelijoiden EM-kisat (EUSA Games) ovat tulleet päätökseensä Unkarin Debrecenissä ja Miskolcissa. Mitaleja karttui yksi ja pistesijoja useampi.

Taekwondon poomsaessa (liikesarjoissa) Turun yliopiston Linda Räkköläinen (kuvassa) voitti komeasti hopeaa. Freestylessa Räkköläinen oli viides. Suomen toinen taekwondoin Frans Salmi selvisi poomsaessa puolivälieriin.

Kisojen pienestä yllätyksestä oli vastata Tampereen yliopiston futsaljoukkue. Kuolemanlohkon voittaneet tamperelaiset etenivät pronssiotteluun, jonka rangaistuspotkukilpailun jälkeen hävisivät hallitsevalle mestarille Espanjan Rey Juan Carlosille. Vahvaa suomalaispanosta täydensi ensi kertaa kisoissa olleen Jyväskylän yliopiston kuudes sija.

Viheriöllä Jyväskylän yliopisto oli lähellä paikkaa ylempään jatkosarjaan, mutta haastavaksi tiedetyn alkulohkon toinen jatkopaikka kääntyi pisteellä ranskalaisille. Lopullinen sijoitus jäi auki, koska läpi kisojen epäasiallisesti käyttäytynyt Fan Nolin yliopisto diskattiin kisoista ja viimeinen sijoitusottelu jäi pelaamatta.

Beach volleyssa kaikki parit selvittivät tiensä ylempään kaavioon. Parhaimmalle sijoitukselle itsensä pelasivat Noora Huhtala ja Venla Väärälä ollen yhdestoista. Kolmannelletoista sijalle yltivät Saara Piippo ja Veda Mansikkaviita sekä Mannisen veljekset Vili ja Veikka. Annika Waris ja Minttu Junno sijoittuivat viidenneksitoista.

Ensimmäistä kertaa Suomesta oli mukana sulkapallojoukkue. Turun yliopiston joukkue tuli alkulohkossa toiseksi ja jäi niukasti ulos mitalipeleistä. Kaksinpelissä Juuso Kuoppala taisteli puolivälieriin. Puolivälierän 2-0 hävinnyt Kuoppala pelasi molemmat erät puoleen väliin asti tasaisesti, mutta erien loput olivat hankalia. Emilia Ojala selvisi hienosti 16 joukkoon ja samaten nelinpelissä yhdessä parinsa Johanna Kelavuoren kanssa.

Urheilullisen antinsa lisäksi kisat tarjosivat hienoja hetkiä. Järjestelyt toimivat 5000 urheilijan tapahtumaksi pääsääntöisesti hyvin ja oheisohjelmaa oli järjestetty runsaasti. Kahdelle paikkakunnalle jaetut kisat eivät ole kisajoukkueille kätevät, mutta onneksi seuraavat EUSA Gamesit ovat yhdessä kaupungissa Italian Salernossa vuonna 2026. Sitä ennen kilpaillaan EM-mitaleista yksittäisten lajien kilpailuina vuonna 2025.