Parkouria ja ultimatea korkeakouluihin!
Parkouria ja ultimatea opiskelijoille -hanke on omalta osaltansa tukemassa opiskelijoiden aktiivisuuden ja liikunnan lisäämistä lajien kautta. Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan lajikokeiluja edullisesti korkeakouluihin hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan oppilaitoksen omia tai lähialueen tiloja. Lajikokeiluja voidaan toteuttaa hyvin joustavasti osana esimerkiksi tapahtumia ja liikuntahetkiä. Lajikokeilut taipuvat myös liikuntakurssien muotoon!
Niin parkouria kuin ultimatea voidaan harrastaa ulkona ja sisällä. Parkouriin soveltuvat ulkona usein rakennusten rakenteet kuten kaiteet, portaat ja muurit. Ultimateen riittää esimerkiksi nurmialue, tekonurmikenttä tai hiekkakenttä. Sisällä liikuntatiloista olisi hyvä löytyä parkouria varten hieman telinevoimisteluvälineitä ja ultimateen liikuntasali.
Lajikokeilujen lisäksi hankkeessa on tarjolla liikuntatuutoreille räätälöity koulutus, jonka jälkeen heillä on valmiudet ohjata lajien yksittäisiä tunteja tai lajituokioita. Kummastakin lajista on oma koulutuksensa, jonka kesto on 2,5–3 tuntia. Tarpeen mukaan oppilaitos voi ostaa yhden tai kummankin lajin koulutuksen. Koulutusten tavoitteena on lajien integroituminen osaksi oppilaitoksen toimintaa.
Olemme avoimia myös kaikille ehdotuksille ja pyrimme löytämään teidän oppilaitosta parhaiten palvelevan toteutustavan!
Missä tahansa hankkeeseen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä hankekoordinaattori Ulla Kiiliin sähköpostitse ulla.kiili@parkour.fi tai puhelimitse 045 125 1723.
Mitä parkour ja ultimate ovat?
Parkour on vanha liikuntalaji, jonka tavoitteena on sulava eteneminen esimerkiksi kaupunkiympäristössä. Lajin arvoihin kuuluu turvallisuus, vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen. Parkour ei siis ole ”extreme-laji”, vaan siinä harjoitellaan lajille tyypillisiä tekniikoita, kuten esteiden ylityksiä, kukin harrastaja omalla tasollaan. Parkourin periaatteisiin kuuluu hyvä kehonhuolto, lämmittely ja kunnioitus harrastuspaikkaa kohtaan.
Ultimate on frisbeellä pelattava joukkuelaji, joka on alun perin kotoisin Yhdysvalloista. Pelin tavoitteena on tehdä ennalta määrätty määrä maaleja eli pisteitä nopeammin kuin vastajoukkue. Maali syntyy, kun pelaaja vastaanottaa syötön joukkuetoveriltaan maalialueella. Monesti hauskanpito on kuitenkin tärkein maali! Ultimate on vauhdikas laji, jonka tunnuspiirteisiin kuuluvat muun muassa kontaktittomuus ja tuomarittomuus. Ultimate kehittää monenlaisia taitoja, kuten heittotaitoa, pelisilmää ja taktista ymmärrystä sekä fyysisiä ominaisuuksia. Erityisesti lajissa korostuu reilun pelin henki. Ultimatea on helppo soveltaa erilaisiksi pienpeleiksi ja heittotekniikoiden harjoittelu on osa lajia.
Sinua voisi kiinnostaa myös
-
Opiskelijoiden Liikuntaliiton uusi jäsenmalli etenee: palvelumuotoiluprojektin kautta kohti konkretiaa
Julkaistu:Suomalainen järjestäytynyt opiskelijaliikunta astuu historiansa toiselle vuosisadalle pitäen mielessään erityisesti yhtä sanaa: yhdessä. Jotta pääsemme aidosti vaikuttavan yhteistyön äärelle, liitto kutsuu nyt opiskelija- ja ylioppilaskuntien lisäksi korkeakoulut varsinaisiksi jäsenikseen. Taustalla on 2021–2022 laadittu jäsenyysmallien selonteko.
-
Manuaali OLL:n tapahtumatarjontaan - näin luovit koulutusten ja verkostojen viidakossa
Julkaistu:Aina silloin tällöin jäsenemme kaipaavat selkoa liiton tapahtumatarjontaan, ja täysin oikeutetusti. Saatat saada kutsuja monenmoisiin korkeakoululiikunnan verkostoihin ja tapahtumiin hiukan eri nimillä, kohderyhmillä ja toteutustavoilla. Tämän luettuasi tiedät, mitkä niistä tarjoavat juuri sinulle parhaan annin.
-
Haemme opiskelijaedustajaa kansainväliseen liikuntajohtamisen akatemiaan
Julkaistu:Kansainvälinen opiskelijaurheilun kattojärjestö FISU hakee maaedustajia FISU Volunteer Leaders Academyyn vuodelle 2024. Akatemian tarkoituksena on tarjota opiskelijoille kansainvälinen väylä kehittyä johtajina ja parantaa opiskelijaliikunnan mahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti.
Lue lisää artikkelista: Haemme opiskelijaedustajaa kansainväliseen liikuntajohtamisen akatemiaan
Sivua päivitetty viimeksi 14.12.2020